Με τα παρόντα δεδομένα…

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο με το κλείδωμα ουσιαστικά της μετακίνησης του ρευστού είναι πραγματικά απαράδεκτο.

Όχι μόνο γιατί αυτοί που ήθελαν να βγάλουν τα λεφτά τους τα έβγαλαν ενόσω ο κόσμος μέτραγε και την τελευταία δεκάρα (βλέπε μεγαλοεπιχειρηματίες που τους σταματάνε στα αεροδρόμια και άλλους εξυπνόβλακες μεγαλοκαπιτάλες που έβγαλαν από ATM ελλάδας ή αγγλίας) αλλά με τα παρόντα δεδομένα ο κόσμος μιας και είναι τέλη του μήνα δεν θα πληρωθεί.

Παύση πληρωμών στην ουσία αφού σε πληρώσουν με επιταγή στην ουσία δεν μπορείς να την εξαργυρώσεις μέχρι να παύσουν τα περιοριστικά μέτρα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου(δηλαδή μια βδομάδα τουλάχιστον).

Αν είναι δυνατόν , αναίσχυντοι οι πολιτικοί μας αναίσχυντοι κι εμείς οι ίδιοι που ακόμα καθόμαστε στα σπίτια μας και κάναμε μέχρι τώρα μόνο μια πορεία.

Έχουν αρχίσει να αδειάζουν τα ράφια των υπεραγορών και των φούρνων. Τα αμάξια δεν κυκλοφφορούν πια προκειμένου να διαφυλάξουν την λιγοστή βενζίνη. Τα ATM έχουν όριο ανάληψης μέχρι 300 ευρώ .

Και η καταιγίδα συνεχίζεται.

Όλα αυτά συμβαίνουν και βγαίνει ο καθένας στις τηλεοράσεις κι όποιο άλλο μέσο επικοινωνίας και λέει το μακρύ και το κοντό του κυριολεκτικά. Ότι του έρθει του καθενός και σαν να μην φτάνει αυτό ο κόσμος όλος είναι κυριολεκτικά πανικοβλημένος. Άλλοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν, κι άλλοι κλαίνε τα λεφτά που δεν μπορούν να τραβήξουν για να γλιτώσουν το κούρεμα καταθέσεων, κανείς όμως δεν σκέφτεται να ξεσηκωθεί να ζητήσει να φορολογηθεί το κεφάλαιο, να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ανταυτού όλοι επαναλαμβάνουν με αργό και σχεδόν μηχανικό τρόπο την εξής φράση: «Αν είναι έτσι να σωθεί ο τόπος».

Άμα σωθεί να μου το πείτε κι εμένα. Η Βία θα γεννήσει μια καινούρια κοινωνία.. Αλλά όχι βία ούτε διαμαρτυρία δεν υπάρχει!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s